Ramiz Dayı Sözleri

Ramiz Dayı Sözleri Bu sayfamızdaki Ramiz Dayı kısa sözlerini okurken çok etkileneceksiniz ve paylaşmak isteyeceksiniz. Bu sayfamızdaki Ramiz Dayı Aşk sözlerini Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp yoluyla tüm sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Yorum, öneri ve görüşlerinizi bekliyoruz.

Ramiz Dayı Sözleri

Çözemedim bazılarını. Uzaktan mı adamlar, adamlıktan mı uzaklar?

Mesele ölmek değil yeğen, asıl mesele iz bırakabilmektir.

Mesele ölmek değil, dost bildiğin en güvendiğin adamın eliyle ölmekmiş mesele.

Hayatın kuralı bu, ne kadar uzağa gidersen git, başladığın yere dönersin sonunda.

Herkes öldürür sevdiğini.

Sadakat endam değildir asIında sevgiden kör olmaktır, hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır sadakat.

Cesurun bakışı korkağın kılıcından keskindir yeğen!

Sevdiklerimize çok yakından bakarız. Bu yüzden kusurlarını görmeyiz.

Bazen hayat seni öyle zorlar ki yeğenim, yolun başında kimdin unutursun.

Sadakat sevdiğinin kalbini tutup avucunda tutmaktır ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır.

Kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimileri yaşlı iken öldürür;
Şehvetli ellerle öldürür kimi

Kimi altından ellerle öldürür;
Merhametli kişi bıçak kullanır
Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur.

Ezel Ramiz Dayı

Ezel duy sesimi! Bir kere ihanete uğradın mı anılar sana bataklık olur yeğen, hatırladıkça çekerler seni içeri, hatırladıkça affetmek istersin yeğen;

Çünkü affetmek unutmak demek, öncesini hatırladıkça sonrasını unutmak istersin, çırpınma boşuna yeğen, o hançer bir kere saplanınca sırtına çıkarmaya kalktıkça iyice kalbine gömersin….

-Asıl çaresizlik derdin devasız olması değil, birini iyi edecek şeyin diğerinin kadehine zehir olmasıdır.-En iyi soygunlar girerken değil çıkarken bozulur yeğen.Haydutlar öyle iyi planlar ki girmeyi nasıl çıkacaklarını unuturlar. Çıkacaksan hemen çıkacaksın yeğen yoksa çekerler seni içeri…

”Ne kadar değişirsen değiş, nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı..

Herkez gerçeği aradığını söyler, Herkez gerçeğin onu kurtarmasını bekler ama seni özgür bırakan gerçeğin değil sonunda kavuştuğun yüzüdür sevdiğinin…

Bazen yeğen işleri yoluna koymak için sıkmayacaksın yumruğunu, açacaksın avucunu avucundakileri savuracaksın havaya. Bekleyeceksin, bekleyeceksin sana geri gelmelerini.

Unutma Yeğen…
Tek Başına Değilsin !
Tek Başına Kalırsan;
Sen Kendin Değil, Kendi Celladın Olursun Ancak…

‘Her şey güzel olacak’ demiyorum
kötü şeyler de olacak ama hep yanında olacağım….

Seninle göz göze geldiğimde terk edenlerim oluyor.
Mesela aklım gidiyor ..

Nokta her zaman bitenin arkasından konmaz;bazen gelen ‘Büyük’ olsun diye konulur kardeş..

Hepimiz bir şeyi saklarız yeğen, her şey yolundaymış gibi davranırız…

Mesele bir sevgili eli tutmak değildir yeğen, tuttuğun eli bir ömür bırakmamaktır…

Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizden asla vazgeçmez…

Ramiz Dayı’dan seçme sözler

Bir hayli kırgınım, kime olduğunu, neden olduğunu bilmeden. Belki hayata, belki kendime, belkide dilimden düşmeyen keşkelere…

Bu hayatta arkana dönüp bakacaksan, kazanmak uğruna feda ettiklerin için bakacaksın….

Bazen öyle acır ki için değiştin sanırsın şimdi dersin. Şimdi her şeyi yapabilirim.

Hesap görmek, hesap etmekten zordur yeğenim.

Bazen yaşamak için öldürmek zorundasın. Bazen yaşamak için içindeki sevgi seni öldürmeden sen onu öldürmek zorundasın.

Ben her şeyi olan ve kaybedeceği hiç bir şey olmayan insanım.

Çaresizlik aradığı çarenin belki tam önünde olması ama onu sozlersitesi.com bulacak vaktin olmamasıdır çaresizlik.

Değişmek zordur yeğenim ama bazen. Aynı adam olmak daha zordur.

Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur.

Ölüm gibidir sadakat. Bir kere çizgiyi geçtin mi, geri dönüş yoktur.

Elinden bir şey gelmeyince kabulIenmek kolaydır. Asıl çaresizlik kendine elimden geleni yaptım mı diye sormaktır. Çünkü asıl çaresizlik çareyi geçirmişken eline avuçlarının içinden kaçırmaktır.

Portakalı soymadan içinin iyi olup olmadığını anlayamazsın.

En iyi soygunlar girerken değil çıkarken bozulur yeğen. Haydutlar öyle iyi planlar ki girmeyi nasıl çıkacaklarını unuturlar. Çıkacaksan hemen çıkacaksın yeğen yoksa çekerler yoksa seni içeri.

Sadakat ya birine doğru koşmaktır, ya birinden kaçmaktır.

Geçmişe dönmek başka, geçmişi silmek başka. Bir kere aktı mı zamanın içinden suyun yolu değişmez.

Senin yerinden oynatamadığın taşlar var yeğen, ama benim yok!

Hayal ettiğin her şey bir gün bir ihtimal gerçek olabilir o ihtimali yok etmeden unutabilir misin gerçekten sevdiğin tek insanı.

Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi sozlersitesi.com değiştirene içelim!

Bir gün, sevginin bitmesine insan neden üzülsün. Aşk mı kaderi kovalar kader mi aşkı daha kimseler çözemedi bu bilmeceyi.

Güç gizden gelir yeğen!

İkisi de akıntının içine doğru sürüklenirken kurbağa sorar akrebe: “Niye yaptın akrep kardeş? Bak şimdi ikimiz de öleceğiz.” Akrep döner ve şöyle der: “napayım benim huyum bu.“

Ne kadar değişirsen değiş, nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı.

Kadere inanan insan tesadüfe inanmaz. Tesadüfe inanan adamsa kaderini kendi elinde tutamaz.

TesIim olunmadan sadık olunmaz.

Sadakat ne menem şeydir bu sadakat? Sadakat sır saklamak mıdır? Sessiz kalmak mıdır? Kıyametin kopacağını bile bile.

Sadakat sevdiğinin kalbini tutup avucunda tutmaktır ama sadakat gerektiğinde o yüreği fırlatıp yere atmaktır.

Korkunçtur sonunda gördüğün gerçeğin en çıplak en gaddar en acımasız yüzü ama en korkuncu her şeye sahipken bile bir anının bir hayalin bir hayaletin peşinden koşmak.

Zorunu benden duy yeğenim, herkese yalan söylemen yetmez artık… Bundan böyle bir başına kalsan da artık kendin olamazsın.

Sadakat erdem değildir asIında sevgiden kör olmaktır, hep kaçtığın şeye eninde sonunda yakalanmaktır sadakat. Yemin etmeden bir daha düşün; çünkü sadakatIe başlayan her şey ihanetle biter.

Savaşmak asIında hasmınla savaşmak değil, sevdiklerinle savaşmaktır. Savaşırken göremezsin bazı savaşları kazanamazsın artık durmalı ve geri çekilmelisin.

Ölüm gibidir sadakat, pazarlığı olmaz. Bir kere çizgiyi geçtin mi yoktur dönüşü… Ne umutlar fısıldarsa fısıldasın sana hayat; çeker gider sadık kalmaz sonunda… Ama kötülük öyle mi hep yanı başındadır insanın.

Sözler verilir, sözler unutulur; gün gelir ihanet eden sadakat ister. Sadaka gibi verilmez sadakat, isteyen hepsini ister. Sevdiğine sadık kalan adam kendinden vazgeçebilen adamdır.

Seni sınayacaklar yeğen, sana soracaklar. Ne soracaklar yeğen, bir tarafta melek, bir tarafta şeytan ne soracaklar sanırsın ha? Seni sınayacaklar yeğen, sana soracaklar. Artık tereddüte gerek yok, ya ileri gideceksin ya vazgeçeceksin.

Sevdiğini korumak için savaşman yetmezse eğer en karanlık çare onun sevgisini öldürmektir. Sevdiğini kurtarmak için en kötü ihtimal, en son yol ona ihanet etmektir.

Ezel bir kere ihanete uğradın mı, anılar sana bataklık olur yeğen. Hatırladıkça çekerler seni içeri, hatırladıkça affetmek istersin yeğen. Çünkü affetmek unutmak demek, öncesini hatırladıkça sonrasını unutmak istersin çırpınma boşuna yeğen, o hançer bir kere saplanınca çıkarmaya kalktıkça iyice kalbine gömersin.

Unutma! Bin kere dönsen o güne, bin kere ihanet edecekler sana. Herkes doğasının gereğini yapar. Bin kere ihanet etseler sana çaresi yok bin kere gidersin yanlarına.

En karanlık gününde en çaresiz anında kendini ortaya atıyorsan eğer en umutsuz anında kendin için değil çocukların için kendini çare diye sunuyorsan eğer, yüreğinde çocuğunun sevgisini tutan hiç kimse çaresiz değildir.

Tüm kapılar üstüne kitIenmiş de olsa birinin kalbinde yer tutan hiç kimse tutsak değildir kendi kafesi…ne… Çaresizlik; aradığın çarenin belki tam önünde olması ama onu bulacak vaktin olmamasıdır çaresizlik.

Çaresizlik; cevapsız kurak bir ıssızlık değildir. Dışarıda devam edecek hayattır asıl engel…

Asıl engel sana geçit vermeyen seni umursamayan seni yutan hayattır asıl engel.

Gerçekleri saklayarak ulaşabilir misin gerçeğe anıların içinde aradığın insanı bulabilir misin hiç yaşanmamış hayata gerçek gibi tutunabilir misin orada olmayan birinin seni hala koruduğuna inanabilir misin gerçeğin o kadar çok yüzü var ki senin gördüğüne inanabilir misin…

İnanıyorum söylediğini candan söylediğine. Ama bugünkü karar yarın bozulur çok kez. Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak en çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak. Kendi kendimize verdiğimiz sözü tutmak en çabuk unuttuğumuz şeydir ne yapsak. Madem ki bu dünya bile yok olacak İyi niyetli kurbağa akrebe yardım eder. Akıntının ortasında kurbağa sırtında korkunç bir acı hisseder…

Hayatın kuralı bu yeğen, ne kadar uzağa gidersen git, başladığın yere dönersin sonunda. Ne kadar değişirsen değiş nerede mutlu olduysan hep oraya çevirirsin kafanı. Ne kadar terbiye etsen de susturamazsın içindeki canavarı. Nereye gidersen git şunu unutma. Herkes gün olur evine döner.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir